(recept
si oblíbilo 85 návštěvníků)
Zase ten kašel!!! Přírodní učinný sirup...
Potřebné ingredience
250ml vody, 220g třtinového cukru (ne med - zahleňuje), 10 - 15g čerstvého nebo i sušeného tymiánu (funguje stejně), 10g čerstvého zázvoru (pokud děláte sirup pro děti stačí jen malá lžička zázvoru (pálí) nebo pokud se vám protiví, nedávejte)
Postup přípravy
Vodu s cukrem svaříme, odstavíme z plotny a přidáme tymián se zázvorem, přiklopíme pokličkou a necháme hodinu louhovat. Poté přes cedník (nejlépe plastový) slijeme a podáváme po dvou lžičkách klidně i 6x denně, trošku sirupu přidávám i dětěm do pití. Mohou se po po něm utlouct a výborně zabírá už po jednom dni. Chutná jako Stodal, ale je mnohem levnější a účinější. Tak ať vám je brzy líp:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
3. 2. 2020, 15:41
zkusím,snad to zabere
svetlusska
(upraveno)
22. 3. 2014, 20:13
dobrý den,pomuze mi to JEN na uporny suchy kasel, kdy pres cely den, ani rano, nemam hleny...jen dusiici, dusiici zachvaty kasle
verona.p
(upraveno)
29. 9. 2012, 10:49
Dobrý den,mužu se zeptat jak hustý má být ten sirup?Dělala jsem z dvojité dávky(i pro mě a manžela)..Děkuji za odpovědˇ.Vyzkoušíme a uvidíme jestli opravdu zabirá?! .Verča
miksmar
(upraveno)
21. 10. 2012, 11:38
@verona.p
Dobrý den, Veru, sirup je stejně hustý jako ostatní sirupy z lékárny. Prosím, když budete mít jakékoli otázky, pište mi do vzkazů, odpovím hned, děkuji.
sesemka
(upraveno)
2. 6. 2012, 11:09
Zkusíme ...
bartuan.ka
(upraveno)
31. 5. 2012, 11:15
Dobry den, je to uzasny sirup, Vendulka je casto nemocna a pokazde kdyz ji nasadim tento bajecny sirup, je to viditelne lepsi hned po 2 dnech za tyden jedem k mori a Vendy opet smrka a kasle takze dnes varim cerstvy sirup, neb ten predchozi uz chytl v lednici plisen a nasazuji znova a doufam, ze opet nezklame Chtela sem se zeptat mylite, ze kdyz zamrazim treba kostky a budu pak pri dalsim nachlazeni pridavat do caje kostky, ze to bude mit stejny ucinek?? Dekuji Lenka
miksmar
(upraveno)
30. 7. 2012, 12:04
@bartuan.ka
Ahojky, Leni, omlouvám se, že odepisuji až teď. Se zmražením sirupu nemám zkušenost, ale myslím, že čerstvé je čerstvé. Mějte se moc krásně a hodně zdraví .
chucky 1111
(upraveno)
26. 1. 2012, 20:17
Vyzkouším,díky za tip,už vařím
Matessa
(upraveno)
26. 12. 2011, 13:21
Hned ráno jsem uvařila po prokašlané noci a Nellince tak chutná, že pořád chodí a chce medicínku Střídáme to s cibulovou medicínou a ještě ráno měla takové záchvaty kašle, že nebyla půl minuty v klidu a teď už je to viditelně lepší Ve středu máme jet na hory, tak snad jí bude líp...
VěrkaK.
(upraveno)
14. 12. 2011, 16:44
Dobrý den, 10-15 g sušeného nebo čerstvého- ale čeho ? V receptu pak dále píšete o tymiánu, je to ono? Díky, Věra.
miksmar
(upraveno)
15. 12. 2011, 11:22
@VěrkaK.
Samozřejmě tymiánu, díky za upozornění , hned opravím, pa a ať jste zdraví.